Werkgevers

Psychische hulp
altijd dichtbij.

Werkgevers

Stress gerelateerd verzuim kost bedrijfsleven veel geld

In een succesvolle organisatie werken de medewerkers met plezier en is het ziekteverzuim laag. Wij bieden het bedrijfsleven een doeltreffende manier om de mentale fitheid van de medewerkers te verbeteren.

Stress gerelateerd verzuim duurt gemiddeld vier maanden en kost per geval zo’n € 20.000,-. Met name in de sectoren onderwijs, zorg, openbaar bestuur, industrie en vervoer is het ziekteverzuim hoog, tussen de 4% en de 5%. Vroege signalering van stress of andere psychische klachten bespaart onnodig leed en werkt preventief. Werkhervatting is bij Kolibrie Psychotherapie het doel van de behandeling.

Meer dan de helft van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten. 10% van de werknemers in Nederland zoekt hulp voor psychische klachten. Deze mensen melden zich niet ziek, maar hebben een verlaagde productiviteit. Dit kost het bedrijfsleven jaarlijks 800 miljoen euro.

Lees het volledige ArboNed-onderzoek

Kosten

Door onze werkwijze besparen wij op reis- en huisvestingskosten. Hierdoor is het mogelijk individuele behandeltrajecten aan te bieden tegen een vriendelijk tarief. Dit zijn kosten die de werkgever terugverdient.

Werkwijze

De behandeling bestaat uit een online behandelprogramma en wekelijks telefonisch contact met een vaste behandelaar. De cliënt volgt een ehealth module waar hij opdrachten uitvoert en vragenlijsten invult. Op indicatie verrichten wij uitgebreid psychologisch onderzoek en bespreken we de uitkomsten met de cliënt.

De werknemer kan op die manier vanuit een thuissituatie en eventueel buiten werktijd behandeld worden, maar ook vanuit een spreekkamer op het bedrijf. De privésituatie van de cliënt wordt in de behandeling uiteraard meegenomen. Indien gewenst, maken we afspraken voor face to face gesprekken of enkele relatiegesprekken.

Bij al onze behandelingen maken we gebruik van effectiviteitsmetingen en cliënttevredenheidsmetingen en is er een terugrapportage aan verwijzer, meestal de bedrijfsarts.

Een afspraak maken

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Bel 010-760 50 40 of laat uw gegevens achter via info@telefoontherapie.nl.