Werkgevers

Psychische hulp
altijd dichtbij.

Werkgevers

Kolibrie@work

"Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 5% van de beroepsbevolking komt als gevolg van burn-out langdurig thuis te zitten."

Psychisch verzuim duurt gemiddeld 180 dagen, de directe kosten zijn € 250,- per werkdag. Met name in de sectoren onderwijs, zorg, openbaar bestuur, industrie en vervoer is het ziekteverzuim hoog, tussen de 4% en de 5%. Vroege signalering van stress of andere psychische klachten bespaart onnodig leed en kosten. De belangrijkste doelen bij Kolibrie@work zijn niet alleen werkhervatting, maar ook vroege interventies en het voorkomen van uitval.

Meer dan de helft van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten. 10% van de werknemers in Nederland zoekt hulp voor psychische klachten. Deze mensen melden zich niet ziek, maar hebben een verlaagde productiviteit. Dit kost het bedrijfsleven jaarlijks 800 miljoen euro.

Lees het volledige ArboNed-onderzoek

Kosten

Kolibrie@work behelst onder meer een programma voor medewerkers die (nog) niet verzuimen maar wel psychische klachten ervaren en dreigen uit te vallen op het werk. Korte interventies, gegarandeerd discreet, anoniem en AVG-proof, door een deskundig psycholoog. Dit programma wordt aangeboden en betaald door de werkgever. De interventies zijn niet specifiek gericht op werkgerelateerde stress. Het doel is psychisch uitval voorkomen of beperken. Graag gaan wij met uw HR adviseur of bedrijfsarts in gesprek over de mogelijkheden voor een aanbod op maat van Kolibrie@work.

Werkwijze

Met een vaste psycholoog worden regelmatig gesprekken gevoerd op basis van een probleemanalyse. Daarnaast wordt een e-health module aangeboden met informatie en opdrachten. Standaard meten we effectiviteit en tevredenheid.

In overleg en uitsluitend na goedkeuring van de werknemer, kan schriftelijke terugkoppeling aan de bedrijfsarts of aan de huisarts worden gegeven. Zonodig adviseren wij over doorverwijzing.

Een afspraak maken

Voor nadere informatie of om een afspraak te maken: bel tijdens kantooruren 010 760 50 40 of laat uw gegevens achter via info@telefoontherapie.nl.