Verwijzers

Psychische hulp
altijd dichtbij.

Verwijzers

Psychotherapie voor iedereen

Kolibrie Psychotherapie heeft een moderne behandelmethode ontwikkeld die past binnen de Basis GGZ en wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Wij beschikken over het Keurmerk KiBG en voldoen aan de normen voor Basis GGZ. Huisartsen en bedrijfsartsen kunnen verwijzen naar de verzekerde zorg van Kolibrie. Er is geen wachttijd.

Daarnaast ontwikkelen wij Kolibrie@work. Een programma voor mensen die (nog) niet verzuimen maar wel psychische klachten ervaren en dreigen uit te vallen op het werk. Korte interventies, gegarandeerd discreet, anoniem en AVG-proof, door een deskundige psycholoog. Dit programma wordt aangeboden en betaald door de werkgever.

Evidence based

 • de behandelmethoden van Kolibrie zijn bewezen effectief bij klachten zoals: depressie, burn-out, angst, dwang, ADHD
 • contact met de therapeut vindt plaats face-to-face, of via de mobiele telefoon, tablet of laptop

  Hoe wij werken

  Na aanmelding worden er online twee vragenlijsten aangeboden. Daarna volgt een intakegesprek met de behandelaar, op een van onze praktijkadressen: Rotterdam of Vlaardingen. De intake kan desgewenst ook plaatsvinden via beeldbellen. Tijdens de intakefase wordt een behandelplan gemaakt en uitleg gegeven over de diagnose, de doelen, de werkwijze en de frequentie van het contact. De cliënt ontvangt een kopie van de behandelovereenkomst. De therapie duurt maximaal zes maanden. Als de cliënt hiervoor toestemming heeft gegeven, ontvangt de verwijzer na intake en bij afsluiting een kort bericht met de belangrijkste bevindingen en conclusies.

  Voor informatie aan bedrijfsartsen is schriftelijk toestemming nodig van de cliënt. Voor het verstrekken van informatie wordt een standaard tarief in rekening gebracht bij de bedrijfsarts.

  E-health

  Naast het gesprekscontact gebruiken wij de digitale omgeving van Minddistrict. Daarin staan de e-health behandelmodules, die de cliënt online kan volgen op de momenten die hij / zij zelf kiest. De cliënt ontvangt online feedback op de activiteiten in de e-health module.

  Hoe verwijst u een cliënt?

  Een cliënt verwijzen naar Kolibrie Psychotherapie door middel van:

  • online aanmelden via Zorgdomein
  • telefonisch aanmelden via 010 760 50 40
  • een email sturen naar info@telefoontherapie.nl