Nieuws

Psychische hulp
altijd dichtbij.

Beoordeling van een cliënt

"Jarenlang heb ik het gevoel gehad dat ik iets miste, alsof er ergens iets ontbrak. Toen mijn relatie kapot liep, stortte mijn wereld in. Een tijd lang ging er geen dag voorbij zonder dat ik huilend in de douche zat, als ik mijn bed al uit kwam. Mijn telefoon stond uit of op stil, naar mijn vrienden liet ik niets horen en ook op mijn werk wilde ik het liefst de hele dag afgezonderd op kantoor zitten. Thuis rookte ik iedere dag wiet, het liefst in combinatie met alcohol. Ik leefde, maar dat was het dan ook wel. Na een goed gesprek met een vriendin heb ik de stap gezet naar mijn huisarts, die mij doorverwees naar Kolibrie.

Na de eerste paar gesprekken werd samen met mij een behandeldoel gesteld en een plan gemaakt. Ik was aanvankelijk sceptisch en terughoudend, maar na het eerste gesprek had ik meteen het gevoel dat iemand mij eindelijk begreep. Wekelijks had ik telefonische afspraken, ‘s avonds na mijn werk. Ik kon eerlijk mijn verhaal vertellen zonder me te schamen of iets te verbergen. Aan de andere kant van de telefoon werden precies de juiste vragen aan mij gesteld en werd ik de goede weg opgestuurd, maar het belangrijkste was wel dat er iemand naar mij luisterde. Ik was veilig en vrij om te zeggen wat er in mij omging. En op de momenten dat het me allemaal teveel werd, had ik niet het gevoel dat ik alleen was.
Ik heb tijdens de therapie van vier maanden veel over mijzelf geleerd. Ik voel me nu een ander mens, iemand waarvan ik blij ben dat ik dat ben. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik iedere dag stoned was, of dat ik te somber was om uit bed te komen. Mijn leven heeft voor mij weer zin gekregen, iets waarvan ik dacht dat het dat nooit meer zou hebben."

Anonieme client, 26 jaar